-
-
-
Historien om Bent's Diplomat

Hør, og se, motoren.

Jeg har optaget en lille snas, så du kan høre hvordan en V8 motor skal gå i tomgang...

Klik på "engine start" - åbner i nyt vindue.

Alternativt: Hent som MPEG (Universal Afspilning -14 MB)

Eller se den på YouTube


Data: Opel Diplomat A Coupé V8 5,4 L.
Årg. 1967
Læderstue / nappatag
Lak: Brillantrød med perlemor - 20 lag i alt. De 10 med klarlak og vandsibning!

Jeg vil lige fortælle om min Opel Diplomat A Coupe årg. 1967 5,4 L V8 230 hk.

Min er en ud af 347 stk. nemlig nr. 333. Men bilen er ikke lavet helt af Opel de sendte karosseriet til Karmann som er et firma i tyskland som har specialiseret sig i at bygge biler om.

Jeg var lige så småt begyndt at restaurere en sedan Diplomat A V8 4,6 L Årg. 1964 havde fundet mange nye dele, men jeg kørte stadig i bilen. Jeg havde købt et værksted sammen med en jeg gik på teknisk skole med i Skjern og kendte han kun lidt fra Rødding. Han var begyndt på vores værksted og jeg havde udearbejde og skulde have fri så jeg kunde komme til tandlæge og kørte hjem til vores værksted for at skifte tøj , da der var en sælger som så jeg kørte Diplomat kom han straks hen til mig og spurte til min Diplomat og sagde til mig at han viste hvor der står en Diplomat A Coupe henne, jeg sagde at det fandtes ikke og jeg holdt fast på det, han blev vist lidt sur og sagde så at han skam havde solgt nye forskærme til bilen, for da arbejdere han på lager hos GM. Ups, jeg måtte lige sluge den DIPLOMAT A COUPE V8 jo det var som jorden stod stile et øjeblik men jeg kom til mig selv og fik spurgt om han ikke lige kunne fortælle mig hvor den stod, det skulle han nok og der gik en HEL måned.

Jeg bed  næsten mine negle helt af fingrene, men endelig en dag fik jeg et telefonnummer jeg skulle ringe til og det var en i Kolding som havde den stående i en kælder.

Jeg blev nok meget glad med smil helt om til ørene Coupe det var lige godt nok grov' . Jeg måtte lige omkring min bank og stod der med hatten, "do bankmand jeg skal bare have den bil do". Kan jeg låne penge til den? Ja det kan du da godt men hvorfor låne når du har penge til det?, Jamen jeg har da brugt alle penge på værksted som vi købte samen med min kompagnon!  Nej da her er penge på din konto, det kan nok være jeg blev glad, og op med er hår og rundt med er dæk og vi er væk.  Bilen blev handlet og kørt hjem.

Samtidig så jeg en annonce i blå avis om der var nogle der ville opstarte en Opel klub som skulle hede Dansk Kaptajn Admiral Diplomat Klub, jeg sprang til telefonen og fik en ung konditor i røret og det var Frederik Ravn Larsen som er stifteren af klubben og vi blev enige om det var en kanon god ide. Jeg sagde at jeg havde lige købt en Diplomat og der blev helt stile han sagde nogle lyde ca. sådan "iiooaa aaiiiooo" i en stykke tid. Tiden gik og jeg fik begyndt på bilen og i klubben kom der flere og flere og jeg var på et tidspunkt i bestyrelsen og næstformand i alt ca. 10 år tilsammen så mente jeg at jeg havde gjort mit til klubben . Jeg husker vi var helt nede på 46 medlemmer på et tidspunkt og så er det ikke sjov mere for udgifter er der nok af, for som bestyrelsesmedlem er man økonomisk ansvarlig . jeg kan huske jeg slog i boret måske lidt overdrevet men sagde at hvis vi ikke vi får en klubblad så medlæmmer af klubben kan se hvad der sker i det ganske land og læse om hinandens biler får vi ingen faste medlæmmer . Vi fik et blad under John Hartvig som formand gjorde en kæmpe arbejde for at rede klubber og fik den vendt inden for 1 år til 89 medlemmer John Hartvig. Har nok knoklet så meget med det blad 50 timer brugte han på der alene så køer man træt og samtidig var formand puha .Han her været ude af klubben i mange år men er kommet tilbage med hans Kaptajn A 4,6 L V8 sedan på sorte nr. plader.til toppen

© 2013 Bent´s Autoservice • Langagervej 8, Jels • 6630 Rødding • Telefon: 7455 2460 • opel@bents-auto.dk